We need a montage!

Door voortdurende vragen wat het nu `precies inhoudt`, die montagedagen in Amstelveen, ga ik het hier maar eens even uitleggen. We hebben in een dansstudio het hele stuk Alzheimer gezet, maar een dansstudio is iets heel anders dan een theater. In een dansstudio heb je bijvoorbeeld maar heel weinig mogelijkheden qua licht en geluid. Ook zijn de afmetingen van een toneel weer heel anders en daar moet je ook even aan wennen.

Daarvoor zijn we nu een aantal dagen in de Schouwburg in Amstelveen. De mensen van de techniek zorgen dat die kant van het project nu ook goed opgezet wordt. Wij spelen en zingen en doen ons ding, terwijl zij uitzoeken welk licht het beste past bij de scene,  en wanneer een filmfragment precies moet worden getimed. Ook komt nu het orkest voor het eerst meerepeteren. Dat lijkt erg kort voor de premiere, en dat is het eigenlijk ook. Maar ja, dat is de prijs die je betaalt als je het Mondriaankwartet inhuurt, die zijn zo duur dat je ze gewoon niet erg vaak kunt laten komen. 

Verder zijn de mensen van het decor en de kostuums druk bezig met laatste aanpassingen. Ook worden er nog laatste regie-aanwijzingen gegeven en wordt bij de choreografieen de puntjes op de i gezet. Aanstaande zaterdag mogen we het allemaal in praktijk gaan brengen in een try out in de Schouwburg in Amstelveen. Het is te hopen dat er nog wat mensen komen kijken, want gisteren waren er nog maar 44 kaartjes verkocht van de ongeveer 600!  Maar het is vooral voor onze eigen ervaring dat we zaterdag eens echt inclusief alles gaan spelen. Dan woensdag een try out in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam, waarna we donderdag in premiere gaan! Spannend hoor…

Geef een antwoord